Cursus Telen zonder daglicht, 17 februari
In overleg tussen één van de Seed Valley partners en de HAS Hogeschool Den Bosch wordt de 4 daagse cursus Telen zonder daglicht vervroegd naar het voorjaar van 2016. Wellicht is onderstaande informatie relevant om binnen jouw organisatie te verspreiden:
De cursus Telen zonder daglicht is opgezet voor iedereen die te maken heeft met de teelt / productie van planten. Gecontroleerd en geprogrammeerd planten telen zonder daglicht biedt nieuwe mogelijkheden voor vermeerdering en opkweek van planten. Wellicht nog belangrijker is wat je kunt leren over plantenteelt zonder de verstorende invloed van daglicht en -lengte.
Tijdens deze cursus zet je zelf een teelt zonder daglicht in. Op de eerste cursusdag zaai je een aantal gewassen bij een 8-tal lichtinstellingen. Tijdens de cursus vorm je je eigen oordeel over de mogelijkheden van een volledig gesloten teelt. Het theoretische gedeelte behandelt de belangrijkste processen in de plant: fotosynthese, ademhaling, verdamping en de invloed van externe factoren. Wat is licht nu eigenlijk? Hoe beïnvloedt licht de fotosynthese en andere processen in de plant? Hoe kun je met licht de bouw van de plant beïnvloeden? Tenslotte komt productie en kostprijs aan de orde. Belangrijke vragen die worden behandeld:
- Is een hogere productie haalbaar?
- Hoe zit het met ziekten en plagen?
- Hoe verloopt bestuiving?
- Wat is de kwaliteit?
Toekomstscenario’s en businesskansen worden binnen de groep vanuit verschillende invalshoeken bediscussieerd. Laat je inspireren door deze nieuwe aanpak en de marktkansen die het met zich meebrengt voor veredelaars, vermeerderaars en Urban Farming.
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dagdeel (van 13.00 – 17.00 uur) in een periode van 4 weken. Locatie is Proefstation Zwaagdijk
Data:
- 17 februari 2016
- 24 februari 2016
- 2 maart 2016
- 9 maart 2016
De cursus kent een maximum van 20 deelnemers. De gevraagde investering bedraagt € 859,- excl. 21% BTW; zie voor subsidiemogelijkheden www.colland.nl.
Meer informatie en aanmelding via de website van HAS Kennistransfer.