seedcare

Zaadproductie glasgroenten en siergewassen

SeedCare BV is een onafhankelijk zaadproductie bedrijf welke zich als doelstelling heeft gesteld; het produceren van zaden voor glasgroenten en siergewassen voor verscheidene klanten uit binnen en buitenland. Daarnaast zijn er ook enkele nevenactiviteiten die bij SeedCare BV plaatsvinden. De zaadproductie’s gaan vaak gepaard met een surplus aan opkweek tbv de selectie van planten die gebruikt worden voor de productie van Hybriden, Stamzaad en O.P.’s. Het opkweken van jong plant materiaal uit zaad, stek en weefselkweek gebeurd bij SeedCare BV zelf.

Veel aandacht voor onderzoek

Dit ten behoeve van de zaadproducties bij SeedCare BV zelf, maar ook voor zaadproducties elders. Het opgekweekte materiaal wordt dan als halfwas getransporteerd naar het land en plek van bestemming. Om de ontwikkelingen op zaadproductie gebied te ondersteunen wordt veel aandacht besteed aan onderzoek. Op het gebied van bijvoorbeeld zaad- en stuifmeel kwaliteit is nog veel te behalen. Verder is de zoektocht naar de ideale hybride in welk gewas dan ook een nooit eindigend proces.

Kortom, zaadproducties, veredeling, vegetatieve vermeerdering, en productie van siergewassen voor de veiling behoren tot het uitgebreide werkgebied van SeedCare BV

Print Friendly, PDF & Email