Family photo Keulen

Familie Keulen

Meer dan 80 jaar SeedCare BV

SeedCare BV heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1932, waarin kwaliteit en innovatie al meer dan 80 jaar als een rode draad door het Nederlandse familiebedrijf lopen.

In 1932 start Henk Keulen in Oosterleek als tuinderszoon met het telen van zaad voor zaadproductie. Onder meer dahlia en leeuwenbekken, maar ook kruiden als schorseneer behoorden tot het ruime assortiment. Dit alles op slechts een aantal kleine kavels, en met de hulp van zijn zonen Nico en Joop Keulen.

Aparte positie binnen de sector

Destijds was het aantal zaadproductiebedrijven in de regio vele malen groter, maar was de Firma Keulen en Zn ( zoals het bedrijf heette sinds de officiële intreding van Nico en Joop in 1970) echter de enige zaadteler die voor meerdere bedrijven teelde.

Door de aandacht te verdelen onder meerdere klanten, creëerde het bedrijf de mogelijkheid om ervaring op te doen met vele gewassen en de verschillende wensen van de klanten. Hierdoor wist de Firma Keulen en Zn zich te onderscheiden van andere lokale zaadbedrijven en verwierf zij een aparte en gerespecteerde positie binnen de zaadproductiesector. Door deze bewuste strategie is het bedrijf breed georiënteerd en actief in vele verschillende producten.

In 1962 werd met de bouw van een eenvoudige druivenkas de fundering gelegd voor het huidige kasareaal van ruim 2 ha. met 20 individueel regelbare afdelingen variërend in oppervlakte van 80 tot 2000m2.

Van Keulen naar SeedCare BV

In 1979 werd Firma Keulen en Zn omgedoopt tot Keulen BV en werd onder de leiding van Joop en Nico Keulen een vervolg gegeven aan de kasbouw, door de bouw van de eerste stalen Venlo kassen. Dit was het begin van een drukke periode, waarin binnen een tijdsbestek van 5 jaar het gehele houten areaal werd vervangen door stalen Venlo kassen en in een later stadium ook Smieman breedkappers. De complete renovatie werd in 1990 voltooid. Henk Keulen legde de basis voor SeedCare BV, dat in 2000 werd opgericht en inmiddels wordt geleid de derde generatie, Mark Keulen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld en beschikt het over moderne faciliteiten. Hierdoor is SeedCare BV verder uitgegroeid tot een betrouwbare en vertrouwde partij in de zaadproductiesector.

SeedCare BV is gevestigd in de Seed Valley, een gebied in Noord-Holland tussen Enkhuizen en Warmenhuizen. In dit gebied zijn tientallen bedrijven gevestigd die zijn gespecialiseerd in de veredeling, productie en verkoop van hoogwaardige zaden en plantaardig uitgangsmateriaal. Kijk voor meer informatie op de website van de Seed Valley

Print Friendly, PDF & Email