SeedCare joins the SeedValley

Mr Seedvalley Erwin Cardol heeft in een persbericht bevestigd dat SeedCare zich heeft aangesloten bij de Seed Valley.

www.seedvalley
www.groentennieuws.nl
www.facebook.nl

Het bericht:
Nieuwe partner in Seed Valley

Seed Valley, het cluster van zaadbedrijven in Noord-Holland Noord, is versterkt met twee nieuwe partnerbedrijven: SeedCare uit Oosterleek en Rolan Robotics uit Zwaag. Deze bedrijven zijn met hun diensten en producten nauw verbonden met de Noord-Hollandse zaadsector.

Toen Seed Valley zeven jaar geleden van start ging, bestond de kern uit Noord-Hollandse veredelingsbedrijven en zaadtechnologiebedrijven. Rondom deze bedrijven heeft zich in de loop van de jaren een netwerk van kennispartners gevormd. Dat netwerk is zeer divers en omvat machinebouwers, softwareontwikkelaars, installatiebedrijven, specialistische dienstverleners en adviseurs.

SeedCare, het bedrijf van Mark Keulen, is gespecialiseerd in het vermeerderen van zaden voor een grote verscheidenheid aan sierteeltgewassen en glasgroenten. Het bedrijf is dienstverlenend aan veredelaars in de Seed Valley regio, maar ook aan bedrijven ver daarbuiten. De meeste veredelingsbedrijven zijn vooral ingericht op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe rassen. Kasruimte die nodig is om commerciële hoeveelheden zaad te telen, gebruiken ze liever voor veredelingsproeven. Zaadproductie wordt daarom steeds meer uitbesteed aan gespecialiseerde betrouwbare contracttelers, zoals SeedCare.
Naast faciliteiten voor grootschalige zaadteelt, beschikt SeedCare ook over talloze kleine compartimenten die elk zijn in te richten naar een specifiek klimaat. Opdrachtgevers die zelf hun schaal vergroten, kunnen bijvoorbeeld bij SeedCare terecht voor de uitvoering van klein- en grootschalige proeven onder verschillende temperatuur-, licht- en vochtigheidsinstellingen. De succesvolle teelt van F1-hybride zaad is een mix van fijngevoelig handwerk en high tech in een computergestuurd kasklimaat.
Over Seed Valley
Seed Valley is de aanduiding voor hét internationale centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. Het is de thuisplaats voor tientallen innovatieve bedrijven die nieuwe, betere plantenrassen ontwikkelen, met name voor de groenten- en sierbloementeelt. Tot het Seed Valley cluster behoren ook leveranciers van diensten en machines die specifiek zijn voor de zaadsector. Vanuit Seed Valley worden zaden, stekken en jonge planten geëxporteerd naar klanten over de hele wereld.
Het cluster van zaadbedrijven heeft sinds 2008 de krachten gebundeld in stichting Seed Valley. Op dit moment kent het samenwerkingsverband 32 partners (zaadbedrijven, kennispartners en overheden). De missie van Seed Valley is de samenleving te enthousiasmeren voor de zaadsector. We positioneren de bedrijfstak als duurzaam, hoogwaardig en innovatief, met een internationaal perspectief. Seed Valley is een boeiende sector om in te werken, met een grote bijdrage aan de economie, in een aantrekkelijke leefomgeving.

Print Friendly, PDF & Email
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.